29 Temmuz 2010 Perşembe

Bisküvili Keşkül


Malzemeler ;

1 paket Dr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağı Süt
1 Avuç Damla Çikolata
10 Adet Petibör Bisküvi

Hazırlanışı ;

* Petibör bisküviler elle ya da rondo yardımı ile parçalanır, kaselere paylaştırılır.
* Dr. Oetker Keşkül üzerindeki tarife göre hazırlanır ve parçalanmış bisküvilerin üzerine dökülür.
*Soğuyan keşkülleri, parça bisküvi ve damla çikolata ile süslenir, soğuk servis yapılır.
* AFİYET OLSUN....

Tavuk Kanat Kızartması


Malzemeler ;

1/2 Kg Tavuk Kanat
Pul Biber
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı ;

* Kanatlar güzelce yıkanır ve teflon tencereye dizilir.
* Kısık ateşte kanatlar kızarana kadar kendi yağı ile pişirilir.
* Üzerine baharatlar serpilir ve servis yapılır.
* AFİYET OLSUN...

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Biber Kızartması (Annemin Biberi) & Zeytinyağlı Taze Fasulye & Turşu


Malzemeler ;

Sivri Biber
1 orta boy patates
2 adet domates
Kırlangıç Ayçiçek Yağı
Tuz

Hazırlanışı ;

* Sivri biber ortadan ikiye daha sonrada biberin oyutuna göre yatay olacak şekilde kesilir.
* Ayçiçek yağında kavrulur ve üzerine küp küp kesilmiş patatesler eklenir.
* Küp küp doğranmış domates ve tuz patateslerin üzerşne eklenir kısık ateşte pişmeye bırakılır.
* Domatesler suyunu iyice saldıktan sonra servis yapılır.
*AFİYET OLSUN...



Fasulye tarifi için alttaki yazıya tıklayınız..


Turşu demek bile ağzımın suyunun akmasına neden oluyor, geçen gün marketten aldım gelir gelmez konservenin yarısını bitirmiştim. Aman allahım bu ne iştah nasıl bir istek anlamadım. :))

Şakşukaa Şakşuka.. :)


Malzemeler ;

5-6 adet Patates
5-6 adet Patlıcan
4-5 adet Domates
3 diş sarımsak
Tuz
Kekik
Pul Biber
Kırlangıç Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

* Küp küp doğranmış patates ve patlıcanları ayçiçek yağında kızartırız, geniş bir kaba alırız.
* Domates rendesi veya küp küp doğranmış domatesleri sarımsak ve baharatlar eşliğinde kısık ateşte kaynatırız.
* Patates ve patlıcanların üzerine döküp kekik ile süsleyip servis yaparız.
* AFİYET OLSUN...

Süzme Mercimek Çorbası


Malzemeler ;

3 su bardağı Kırmızı Mercimek
2 adet orta boy Soğan
1 adet Ort boy Havuç
1 adet orta boy Patates
2 tatlı kaşığı Tat Domates Salçası
Göz kararı Kırlangıç Ayçiçek Yağı
Tuz, Pulbiber, Nane

Hazırlanışı ;

* Mercimek ayıklanır, yıkanır ve süzülür.
* Küp küp doğranmış soğanlar ayçiçek yağında sotelenir.
* Küp küp doğranmış havuç ve patates eklenir sotelenmeye devam edilir.
* Salça ve mercimek eklenir, durmadan karıştırılır.
* Kettl yardımı ile ısıtılmış sıcak su mercimeğin üzerine eklenir ve kaynamaya bırakılır.
* Kıvama gelen çorbaya baharatlar eklenir ve blenderden geçirilir.
* Kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
* Kıvamını alan ocaktan alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.
* AFİYET OLSUN...