11 Haziran 2010 Cuma

Yonca Mayonez Şimdi Cam Kavanozlarda !!!

YONCA MAYONEZ, ŞİMDİ CAM KAVANOZLARDA

 

Lezzetle tüketip, sofralarınızdan eksik etmediğiniz Yonca Mayonez şimdi cam kavanozlarda…

Yonca Gıda, tüketicilerin ürün çeşitliliğinin yanı sıra, pratik ambalaj isteğini de göz önüne alarak, katkısız Yonca Mayonez’i cam kavanozda tüketicileriyle buluşturdu. Katkısız Yonca Mayonez; açma ve içinden alma kolaylığı sağlayan geniş ağızlı kavanozu sayesinde, kolayca kaşıklanıp tamamı bitinceye kadar tüketilebiliyor. Ayrıca şimdi 2 al 1 öde kampanyası ile lezzetin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.


Yonca Mayonez’in kendine has lezzet ve kokusu doğal mayonez aromalarıyla ve içerisinde bulunan diğer malzemelerin iyi dengelenmesiyle sağlanmaktadır. Yonca Mayonezi diğer mayonezlerden ayıran en büyük lezzet farkı ise içerisinde bulunan bitkisel yağın kendi yağ işletmesinde üretilen Yonca bitkisel sıvı yağ olmasıdır.

Yonca Mayonez ürünleri Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olup, mayonez üretiminin yapıldığı fabrikamız IFS, BRC, ISO 9001:2008 uluslararası kalite ve gıda güvenliği standartlarına sahiptir.



23 Mart 2010 Salı

Üçsan Plastik ile %100 Tazelik


Geçen haftalarda yapmış olduğum kekimi bayatlamaması için Üçsan Plastik in saklama kabına koydum..

Şansıma ertesi gün de misafirlerim vardı..

Hiç kuşkusuz kabımı açtım ve tazeliğini hiç kaybetmemiş, lezzetinden birşey eksilmemişti.

Kekim herkes tarafından çok beğenildi..



Neredeyse bir hafta geçmesine rağmen kekim tazeliğini koruduğu için çok şanslıydım...

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba & Kaşarlı Spagetti


Malzemeler ;

2 lt Tavuk Suyu
2-3 yk Kırlangıç Sızma Zeytinyağı
2 tk Tat Salça
4-5 yk Tel Şehriye
Tuz

Hazırlanışı ;

Tavuk suyunu önceden hazırlamıştım. Ayrı bir tencerede 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını koydum azıcık ısıttım.

Üzerine tavuk suyunu ve salçayı ekleyip güzelce kaynattım. Tuzunu ve şehriyesini de ekledikten sonra kaynamaya bıraktım.

Üzerinde nane eşliğinde servis yaptım.

Afiyet Olsun...





Kaşar Rendeli Spagetti

İşten yorgun geldiğim bir akşamdı, bir baktım ki eşim mutfakta:) bana bu güzel makarnayı hazırlamış. Yanına da çoban salata ve ev yapımı yoğurt ile ayran.. Ellerine sağlık kocacım :)) Bir başka akşam da puding yaparken yakaladım onu, hemen resmini çektim :) arşivimde duruyor.. Her an ekleyebilirim resmini :))

Malzemeler ;

1 Paket Spagetti
2-3 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı
1 yk Sütaş Tereyağı (Tepeleme)
Tuz
Kaşar

Hazırlanışı ;

Makarna suyu kaynatılır içine tuz eklenir ve makarnalar haşlanır.

Makarnalar süzülür, tencere sudan geçirilir ve ocakta kurutulur. İçine ayçiçek yağı ve tereyağ eklenir süzülen makarnalar eklenir. Bir-iki kavurulur ve servise hazırdır.

Üzerine kaşar rendesi serpilir ve tadı harika olur :)

Afiyet Olsun...

22 Mart 2010 Pazartesi

Soslu Karışık Tavuk ŞİŞ


Malzemeler ;

Sos İçin ;

1 çb Kırlangıç Sızma Zeytinyağı 

Kekik, Tuz, Köri, Karabiber

5 Adet Tavuk Pirzola

3 Adet Çarliston Biber

1-2 Orta Boy Domates

10-15 Adet Mantar

10 adet Çöp Şiş


Hazırlanışı ;

Tavuk Pirzolaları kuşbaşı doğradım. Hazırladığım sos içerisinde 30 dakika dinlendirdim.

Sırasıyla Tavuk, mantar, biber ve domatesleri çöp şişe dizdim. 200 derece fırında 30-45 dakika pişirdim.

Pilav eşliğinde servis yaptım.

Afiyet Olsun...

Domates Salatası & Altın Ekmek


Bol domates

1 soğan

tuz

ayçiçek yağı


Ablamın ellerinden aceleyle yapılmış bir salata...

Nişan gecesi eve gelenlere hazırlamış olduğumuz sofrada bir tek salatayı çekebildim.

Yorgunluktan bayılacaktım neredeyse.. Tadına bakmadım ama güzel olduğuna eminim.

Ne de olsa ablamın ellerinden çıktı :)


Altın Ekmek



İstanbul Halk Ekmek (İHE) tesislerinde üretilen Altın Ekmek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı programla tanıtıldı. Başkan Topbaş, "Sağlıklı nesiller için çocuklarınıza Altın Ekmek tükettirin." çağrısı yaptı.



İHE tarafından üretilen ve içerisinde fındık, üzüm, zencefil, keçiboynuzu gibi besin değeri yüksek maddelerin bulunduğu ve 25 kuruşa satışa sunulan "Altın Ekmek" basın mensuplarına tanıtıldı. İHE'nin Sultangazi'de bulunan fabrikasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Başkan Topbaş, fırından çıkan Altın ekmeği önce kendisi yedi daha sonra da basın mensuplarına ikram etti.

Başkan Topbaş, poğaçanın 60 kuruşa satıldığını ancak Altın ekmeğin 25 kuruşa satılmasına rağmen daha besleyici olduğunu söyledi.
İstanbullu anne babaların çocuklarının beslenme çantaları için ideal bir ürün olduğunu söyleyen Başkan Topbaş, "Diyorum ki İstanbul'da bunu çok yaygın bir şekilde bulma imkanınız olacak. Öğrencilerin çantasına sadece bu konduğu zaman yeterli olacak. Bunlardan tedarik edenler, buzdolabında saklayıp çocuğunun çantasına bundan koymak suretiyle bu ihtiyacını karşılamış olur.

İçinde bol miktarda fındık ve üzüm var, zencefil var, keçiboynuzu var. İnanıyorum ki hem tadı ve damak lezzeti bakımından önemli bir madde ortaya çıktı." dedi.
İstanbul'un ekmek ihtiyacının yüzde 13'ünün İHE tarafından karşılandığını hatırlatan Başkan Topbaş, "İstanbul'da 300 gramlık 1 milyon 700 bin ekmek üretiyoruz ve Altın Ekmek'le 36 çeşit ekmek üretmiş oluyoruz. İnsanın temel besin kaynağı ekmek ama sağlıklı ve nitelikli ekmek, ekmeğin albenisine aldanmak değil, içindeki minerallerin doğru olması önemli.

Bu bağlamda halk ekmek öncü ve yol gösteren bir anlayışla çalışmakta. Biz rekabet etmiyoruz, ekmeği dengeliyoruz. Fakir fukara için kurulmuş olan bu tesisler İstanbul'da herkesimin sağlıklı ekmeğe ulaştığı bir materyal haline geldi." şeklinde konuştu.