17 Ocak 2010 Pazar

İzmir Köfte ve Pilav



Malzelemer ;

300-500 gr kıyma
 1 paket köfte harcı
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
karabiber
tuz
2 adet orta boy patates
3-4 adet domates

Hazırlanışı ;

Tüm malzemeler karıştırılır ve buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
Patatesler soyulur, uzun uzun doğranır.
Dinlendirilen kıymaya, patatesle orantılı olarak şekil verilir.
Diğer yandan az sıvıyağda pişirdiğimiz kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domatesler de izmir köftenin üzerine yayılır.
Salçalı su hazırlanır tepsinin üzerine dökülür.
220 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet Olsun..

Balık Günü :)



Dün eşim izinliyli. Beraber alışverişimizi yaptık. Bir de baktık ki canımız balık çekiyor. Hemen alalım dedik.
Eve gelir gelmez balıkları yıkayıp mısır ununa buladıktan sonra kızarttım.
Yanına Tarhana çorbası, Yeşil salata(kıvırcık, maydanoz, roka, havuç)
Balık çok tazeymiş, çok beğendik keşke bir kaç tane daha alsaydık diye de düşünmeden edemedik.
Afiyet Olsun Bize :)

16 Ocak 2010 Cumartesi

Yaprak Sarma



Malzemeler ;

1/2 Asma Yaprağı
2,5-3 Su Bardağı Pirinç
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Yonca Domates Salçası
1 Çay Bardağı Yonca Mısır Yağı
Karabiber
Tuz
Pul Biber

Hazırlanışı ;

İç Malzemelerimiz hazırlanır. Yapraklar yıkanır sıcak suda tuzunu alması için bekletilir.
Yapraklar sarılır, tencereye dizilir.
Tencereye göz kararı Yonca Mısır Yağı, 1/4 limon suyu sıkılıp, dökülür.
2-3 lt kaynar su ile limon dilimleri dizilir. Üzerine küçük tencere kapağı kapatılır ki dolmalar dağılmasın..
Suyunu çekene kadar pişirilir.
Yoğurt ile servis yapılır.




Afiyet Olsun.

15 Ocak 2010 Cuma

Tam Buğday Ekmeği



Malzemeler ;

4,5 Su Bardağı Sinangil Tam Buğday Unu 
1.5 Su Bardağı Su
2-3 Çay Kaşığı Tuz



Hazırlanışı ;

Bir kabın içerisine, su, un (eleyerek) , Kuru Maya ve tuzu ekleyip yumuşak br hamur elde edilir.
Hamur 20-30 dakika üzerine nemli bez örtülerek dinlendirilir.
Hamur mayalandıktan sonra yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıdı koyduğumuz tepsinin üzerine konulur.
Şekil verilmiş hamurlar ılık bir yerde 40-60 dakika daha mayalanır.
Isıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.




Afiyet Olsun...

Peynirli Közlenmiş Biber



Malzemeler ;

1 ince dilim peynir
ceviz
 kürdan

Hazırlanışı ;

Peynirleri ortadan 3e böldüğümüz közlenmiş biberlerin içine koyup dolma gibi sararız.
Ucunu açılmasın diye kürdanla tuttururuz.
Üzerine biraz mısır yağı gezdirip cevizle süsledikten sonra servis yapabiliriz.


 

Afiyet Olsun...