16 Aralık 2009 Çarşamba

Çikolata Sos



Malzemeler;

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı su


Yapılışı;


Bütün malzemeleri bir tencereye koyup, kıvama gelene kadar devamlı olarak karıştırın.
Kaynayınca altını kapatın ve soğutun. Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun...

Sinangil Un İle Galeta Unlu Poğaça











Malzemeleri;


125 gr.Margarin

1 Çay bardağı Ayçiçek Yağı

1 yumurta akı

1 su bardağı yoğurt

1 tepeleme tatlı kaşığı toz mahlep

1 çay kaşığı Tuz

1 paket dr.outker kabartma tozu

Alabildiği kadar Sinangil  Un
 
 
Hazırlanışı ;
 
Tüm hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve içerisine maydanozlu peynir karışımından konulur ve yuvarlanarak kapatılır.Tepsiye dizdiğimiz poğçaların üzerine Bolca galeta unu serpilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Afiyet Olsun..

14 Aralık 2009 Pazartesi

Yeşil Mercimek Salatası (Penguen Mısırlı)



Malzemeler ;

2 sb yeşil mercimek
2 adet havuç
5 adet taze soğan
1 avuç maydanoz
1 konserve penguen mısır
1 çb zeytinyağ
3 yk üzüm sirkesi
1 limon
tuz




Hazırlanışı ;


Mercimeği yumuşayana kadar haşlayıp, soğumasını bekleriz. Havuç rendesi, taze soğan ve maydanozu doğrayıp mısır hariç tüm malzemeyi karıştırırız. Süslemek için üzerine PENGUEN MISIR'ı ve maydanozu da ekleriz.




Afiyet Olsun..


Yalancı Su Böreği







Malzemeler ;

1 kilo yufka ( 5 adet )


1 paket fiyonk makarna

2 yumurta

1 lt süt

1 çay bardağı sıvı yağ

lor peynir (ben koydum isteğe göre)
 




Hazırlanışı ;

Tepsimiz yağlanır ilk yufkamız serilir üzerine peynir serpilir ve yumurta z.yağı sütten oluşan karışım dökülür.


2 kata makarna peynir ve karışım dökülür.

3. katta 1. kata uyguladığımız şekil uygulanır.

4. kat için 2. kattaki şekli uygularız.

son kata ise sadece karışımı dökeriz.




Afiyet Olsun...

11 Aralık 2009 Cuma

Etli Penguen Mısırlı Bulgur Pilavı



Malzemeler ;

1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 tk salça
1 sb pilavlık bulgur
100 gr kavrulmuş kuşbaşı et
Tuz
Pul Biber
 Ayçiçek Yağı


Hazırlanışı ;

Soğanı sıvı yağ ile kavururuz. İçine biberleri de ekleyip kavurduktan sonra domateslerimizi ve salçamızı da ilave ederiz. 2 su bardağı suda bekletilmiş bulguru da harcımıza ekleyip 2 sefer çeviririz. 1,5 su b. sıcak su ekleyip baharatlarını ve eti içine katıp pişmeye bırakırız. 2 parmak kalınlığında suyu kalacak şekildeyken ocağın altını söndürürüz. Dinlendiktçe bulgur o suyu çekecek ve daha lezzetli olacaktır. Servis yaptıktan sonra üzerine Penguen Mısır ilave edip tabağınızı süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun...