10 Aralık 2009 Perşembe

Klasik Kek




Malzemeler:
2 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2,5 su bardağından 1 parmak eksik un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya




Hazırlanışı ;

Şeker ve unu iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin, çırpın ve 175 derece ısıtılmış fırında 25-25 dakika arası pişirin.

Afiyet Olsun..

Bakırköy Çetinkaya'dan...



Dün çok hoşuma giden bir hırka aldım fiyatı da cazip geldi. 29.90 TL.
Eğer yolunuz çetinkaya mağazasına düşerse uygun fiyatlarda bir çok ürün bulabilirsiniz.

3 Aralık 2009 Perşembe

Limon Saklamanın Püf Noktaları



Pazardan Marketten alınan fazla limonların kötü olmasına artık son.. İşte size pratik limon saklama şekli.
Limonları sıkın ve buzdolabı poşetlerine koyun. Balığın salatanın ve istediğiniz herşeyin yanında ikram edebilirsiniz.

5 Eylül 2009 Cumartesi

Ispanak Yemeği ve Nuh'un Ankara Makarna ile




Malzemeler ;

1/2 kilo ıspanak
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yk pilavlık bulgur
tuz
karabiber
pulbiber
Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

Soğanı sıvıyağda kavururup içine salçayı ekleriz daha sonra temizlenip doğranmış ıspanakları kendini salana kadar kısık ateşte kavururuz. Üzerine baharatları ve ıslanmış bulguru ekleyip 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakırız. Yanında yoğurt ve makarna çok hoş olur.

Afiyet Olsun..

4 Ağustos 2009 Salı

Rulo Pasta



Malzemeler ;

3 yumurta

3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker,yarım kahve fincanı süt,
yarım paket kabartma tozu
vanilya
1paket çikolatalıpuding
krem şanti

Hazırlanışı ;

İşin püf noktası hamuru çıprmaya başlamadan önce fırını 200 dereceye ayarlayın ısınsın.daha sonra hamuru büyük kare fırın tepsisine dökün.çok ince bir hamur olacak.ve kızgın fırına atın 8 dakika sonra hamurun piştiğini göreceksiniz.dilediğiniz şekilde süsleyin.

Afiyet Olsun..