10 Aralık 2009 Perşembe

Bakırköy Çetinkaya'dan...



Dün çok hoşuma giden bir hırka aldım fiyatı da cazip geldi. 29.90 TL.
Eğer yolunuz çetinkaya mağazasına düşerse uygun fiyatlarda bir çok ürün bulabilirsiniz.

3 Aralık 2009 Perşembe

Limon Saklamanın Püf Noktaları



Pazardan Marketten alınan fazla limonların kötü olmasına artık son.. İşte size pratik limon saklama şekli.
Limonları sıkın ve buzdolabı poşetlerine koyun. Balığın salatanın ve istediğiniz herşeyin yanında ikram edebilirsiniz.

5 Eylül 2009 Cumartesi

Ispanak Yemeği ve Nuh'un Ankara Makarna ile




Malzemeler ;

1/2 kilo ıspanak
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yk pilavlık bulgur
tuz
karabiber
pulbiber
Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

Soğanı sıvıyağda kavururup içine salçayı ekleriz daha sonra temizlenip doğranmış ıspanakları kendini salana kadar kısık ateşte kavururuz. Üzerine baharatları ve ıslanmış bulguru ekleyip 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakırız. Yanında yoğurt ve makarna çok hoş olur.

Afiyet Olsun..

4 Ağustos 2009 Salı

Rulo Pasta



Malzemeler ;

3 yumurta

3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker,yarım kahve fincanı süt,
yarım paket kabartma tozu
vanilya
1paket çikolatalıpuding
krem şanti

Hazırlanışı ;

İşin püf noktası hamuru çıprmaya başlamadan önce fırını 200 dereceye ayarlayın ısınsın.daha sonra hamuru büyük kare fırın tepsisine dökün.çok ince bir hamur olacak.ve kızgın fırına atın 8 dakika sonra hamurun piştiğini göreceksiniz.dilediğiniz şekilde süsleyin.

Afiyet Olsun..



3 Temmuz 2009 Cuma

Etimekli Prenses Tatlısı



Malzemeler;

24 tane (2paket) etimek

3 su bardagi seker
4 su bardagi su
1 su bardagi irmik
1su bardagi seker
5 bardak (1litre)sut
1 paket vanilya
1 paket krem santi
1 su bardagindan biraz az sut

Hazırlanışı;

sut soguk olursa daha iyi oluyor krem santi
bir tencereye su vesekeri koyup kaynatiyoruz ,kaynadiktan 10-15 dk sonra kapatiyoruz, 10 dk kadar hafif ilitiyoruz ,yinede sicak olcak, tepsiye ,iki kat olcak sekilde etimekleri diziyoruz ,benimki 24 tane oldu ama tepsinin buyuklugune baglidir, serbeti etimeklerin uzerine dokuyoruz , hafif cekmeye baslayinca
serbeti kaynattigmiz tencerenin icine ,irmik ,seker, vanilya ,ve sutu katip ,ocakti devamli karistirarar, koyulastiriyoruz, kivami olunca, etimeklerin uzerine dokuyoruz, etimeklerin kenarlari fazla cekmiyo serbeti ,irmigi sicak dokunce ,sonradan yumusuyo irmigi ,baya sogutuyoruz ,ilik olmucak sekilde ,cunku uzerine surdugumuz krema erimesin diye ,sut ve krem santiyi ,mikserde kopuk haline getiriyoruz, uzerine surmeden once ,SIKMA torbasina biraz krema koyuyoruz uzeri icin ,kalan kremayda irmigin uzerine yayiyoruz, uzrini ,duzeltip , kare kare kesiyoruz, torbadaki kremaylada ,resimde goruldugu gibi susluyoruz, ben boncuk sekerler, ve simler kullandim ,sizde istediginiz sekilde susleyebilirsiniz



AFIYET OLSUN