15 Temmuz 2011 Cuma

Ispanaklı Milföy Böreği (Pratik Lezzet)


Malzemeler ;

1 adet Orta Boy Soğan
8-10 adet Milföy
500gr Ispanak
Tuz, Karabiber, Pulbiber
1/2 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı

Üzeri İçin ;

Yumurta

Hazırlanışı ;

* Ispanak, ayıklanır, yıkanır ve doğranır.

* Soğan ve ıspanak ayçiçek yağında sotelenir, baharatlar ilave edilir soğumaya bırakılır.

* Milföy hamuru kıvmını aldıktan sonra içerisine ıspanaklı harç eklenir ve milföy muska şeklinde katlanır.

* Diğer milföylere de aynı işlem uygulandıktan sonra, tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

* AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder