5 Şubat 2012 Pazar

Fırında Kıymalı Kayık Kabak


Malzemeler ;

4 adet Kabak
1 adet büyük boy Soğan
200 gr Kıyma
3 adet Sivri Biber,
1 tk Domates Salçası
Tuz, Karabiber, Pulbiber, Kekik
1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı

Üzeri İçin ;

2 adet Domates
Kaşar

Sosu İçin ;

1 tk Domates Salçası
Sıcak Su
Tuz

Hazırlanışı ;

* Soğan, biber ve kıyma yağda sotelenir, içerisine salça ve baharatlar eklenir iyice kavrulur.

* Diğer yandan, kabaklar yıkanır, diklemesine ortadan ikiye bölünür iç kısmı kaşık yardımı ile oyulur.

* Hazırlanan kıymalı harç, oyulmuş kabağın içine yerleştirilir.

* Tepsiye dizilir, üzerine domates dilimleri eklenir ve üzerine salça tuz su ile hazırlanan sos ilave edilir.

* 170 derece ısıtılmış fırında kabak yumuşayana kadar pişirilir.

* Son olarak üzerine dilimlenmiş kaşar eklenir, fırında biraz daha bekletilerek kaşar eritilir. (İsteğe göre kaşar rendelenebilir)

* AFİYET OLSUN..

1 yorum: