18 Haziran 2013 Salı

Ispanaklı Mantarlı Çıtır Börek

 

Ispanaklı Mantarlı Çıtır Börek

Malzemeler ;

1/2 kilo Ispanak
1/2 kilo Mantar
2 adet Yufka
Tuz, Karabiber, Pulbiber
1/3 çay bardağı zeytinyağı

Sosu İçin ;

1/2 çay bardağı Zeytinyağ
Su
1 yemek kaşığı Yoğurt

Üzeri İçin ;

1 adet Yumurta sarısı

Hazırlanışı ;

* Mantarlar güzelce yıkanır ve doğranır, daha sonra tencereye alınan zeytinyağında kararana kadar sotelenir. Sotelenen mantarlar bir tabağa alınır, yıkanmış ve doğranmış olan ıspanaklar aynı yağda kavurulur. En son baharatlar eklenir ve mantarın olduğu kaba alınır, karıştırılır.

Not : Bu tarifte soğan da vardır ama benim soğanım kalmamıştı, bu şekilde de çok lezzetliydi.

* Yufka tezgahın veya sofranın üzerine serilir. İlk kata su ve zeytinyağı karışımından sürülür ve üzerine ikinci yufka serilir. aynı işlem ona da uygulanır. Yufka 16 ya bölünür, her bölmeye hazırladığımız harctan eklenir ve 2 parmak büyüklüğünde sarılır.

* 170 derece fırın önceden ısıtılır, börekler tepsiye dizilir, üzerine hazırlanan sosa yoğurt eklenir ve sürülür.

* Isıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir, daha sonra böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve üzeri kızarana kadar pişirilir.

* Sıcak Servis yapılır.

AFİYET OLSUN..
 

3 yorum:

  1. ımm börekler şahane görünüyor

    kabak tatlısı için tarifi yayınlamak istersen

    2 kg.temizlenmiş kabağa 3 bardak belki daha fazla olabilir şeker pakede baktımda..

    kg başına 1.5 bardak şeker düşüyoo... o şekilde yazabişlirsin cnm

    YanıtlaSil
  2. sağol canım,

    tamam öyle yazarım ne de olsa yapan sensin ;)

    YanıtlaSil
  3. genelde daha fazla kullanırlar 1 kg a 2.5 bardak gibi ben o kadar şekerli sevmiyorum gerekte yok değilmi :) ama şeker o kadar kalmıştı üst kısımlar biraz şekersiz kalan yerler vardı bu iidir :=)

    YanıtlaSil