12 Ocak 2011 Çarşamba

Fındıklı & Bademli Revani


Malzemeler ;

1 paket Dr. Ouetker Revani
3 adet Yumurta

Şerbeti İçin ;

4,5-5 su bardağı şeker
6 su bardağı limon
1-2 dilim portakal kabuğu

Hazırlanışı ;

*Şeker ve suyu tencereye alıp ocağa alınır ve kaynatılır, içerisine portakal kabuğu eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. (isteğe göre limon kabuğu kullanılabilir)

* Hazır revani harcımızı derin bir kaba alıp içerisine 3 adet yumurta kırarız ve mikser yardımı ile 5 dakika çırparız.

* Yağlanmış fırın tepsimize dökeriz  ve 160 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.

* Pişen revaniyi fırından alıp bir kaç dakika bekletir ve dörde böleriz.

* Doğuyan şerbeti kepçe yardımı ile revaniye yediririz.

* Hindistan cevizi, fınfık,fıstık veya badem ile soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. ımm..normalde çok revani sevmem hatta hiç sevmezdim ama dr oetkerinkini çok beğendim.
    benimde duruyo kaç seferdir yapıcam misafir bekliyodum :P hala bekliyooo yazdan beri bozulcak artık :P :P sanırım dayanamıcam :p biri gelsede yapsam :P

    YanıtlaSil
  2. illa birinin gelmesini bekleme yap fazla gelirse de komşularına götürebilirsin veya evine davet edip ikram edebilirsin..
    ben de beğendim ımmm nefis

    YanıtlaSil