24 Aralık 2010 Cuma

Sandal Kebabı


Aylardır yayınlanmayı bekleyen bir post. Malum doğuma hazırlık, doğum yapmak ve bebeğe alışmak bunlar insanın tüm hayatını etkileyen şeyler. Hiçbir şeye istediğimiz kadar vakit ayıramıyoruz. Neyse bu günler de geçecek :))
Eşimle benim çok sevdiğimiz bir tarif bu. Hatta bekarken de yapmıştım herkes bayılmıştı. Umarım sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler ;

250gr Piliç Bonfile
3-4 adet sivri biber
2-3 adet domates
4-5 adet kırmızı biber
tuz
karabiber
köri
kaşar peyniri

Hazırlanışı ;

* Kırmızı biberler fırında çok pişmeyecek şekilde közlenir.

* Bonfile kuşbaşı şeklinde kıyılır ve tencereye alınır suyunu salana kadar pişirilir.

* İçine ince ince kıyılmış biber, domates ve baharatlar eklenir karıştırılır.

* Közlenmiş biberlerin ortası yayılır ve içine bonfile harcımız doldurulur.

* 200 derece fırında 15 dakika pişirildikten sonra rendelenmiş kaşarlar üzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir.

* Servise hazırdır.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. ENFES GÖRÜNÜYOR BANA BEYKOZ KEBABINI ANIMSATTI

    PATLICAN VE PATATES PÜRESİ EKSTRASI..

    ELİNE SAĞLIK CNM YİYENLERE AFİYET...

    TARİFLERİNİN DEVAMINI BEKLİYORUZ.

    YanıtlaSil
  2. evet canım benziyor, sağolasınn edanur izin verdiği sürece yapmaya çalışıyorum işte :P

    YanıtlaSil