19 Mart 2009 Perşembe

Kaşarlı Pide (Sahur İçin)


Malzemeler ;

1 su bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
1 su bardağı Ilık Süt
1 tatlı kaşığı Tuz
1 adet Yuva Maya Yaş Maya
Aldığı Kadar Un

Üzeri İçin ;

Kaşar Rendesi
1 adet Yumurta (Sarısı)

Hazırlanışı ;

* Maya süt yardımı ile eritilir, diğer malzemeler ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
* 1 Saat mayalandırılan hamura şekil verilir, heryerine yumurta sarısı sürülür.
* Rendelenmiş kaşarlar ilave edilir, 200 derece ısıtılmış fırında istenildiği kadar pişirilir. (Ben biraz fazla pişirdim)
* AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. ım harika görünüyorr ama bi dahaki sefere şöle kaşarı bir asıllt üzerinede tereyağı koyyy olsun sana karedeniz pidesi :)
    bende şuan milföyden kapalı pidemi diyiğm pizzamı diyim yapıyom fırında :)

    YanıtlaSil
  2. sağol canım senin de ellerine sağlıkkkkk

    YanıtlaSil